2017年7月29日雅思阅读考试机经预测及解析

2017-08-08 11:42 来源:网络综合
雅思网权威发布2017年7月29日雅思阅读考试机经预测及解析,更多2017年7月29日雅思阅读考试机经预测及解析相关信息请访问雅思考试(IELTS)网。

【导语】2017年7月29日雅思考题是考生们十分关注的,无忧考网为大家整理了2017年7月29日雅思阅读考试机经预测及解析,希望对参加2017年8月份以后考试的考生有特别帮助。
  一、 考试概述:
  本次考试的文章中又见两篇原题,所以关注考情还是有必要的,不过最重要的还是提高自己的基本功,以不变应万变。从题型上面分析,填空题及判断题依然是考查重点,题型涉及的还是比较全面的,不过本次考试没有考查list of headings这种题型。据考生反应,本次填空题出现了跳段现象,做起来比较消耗时间,所以,大家考试中还是要灵活一点。
  二、具体题目分析
  Passage 1:
  题目:Going Bananas
  题型:填空题3+人名理论配对7+判断题3
  新旧程度:旧题
  文章大意:香蕉的起源、发展与现状
  参考文章:
  Going Bananas
  A. The world’s favourite fruit could disappear forever in 10 years’ time. The banana is among the world’s oldest crops. Agricultural scientists believe that the first edible banana was discovered around ten thousand years ago. It has been at an evolutionary standstill ever since it was first propagated in the jungles of South-East Asia at the end of the last ice age. Normally the wild banana, a giant jungle herb called Musa acuminate, contains a mass of hard seeds that make the fruit virtually inedible. But now and then, hunter-gatherers must have discovered rare mutant plants that produced seed-less, edible fruits. Geneticists now know that the vast majority of these soft-fruited plants resulted from genetic accidents that gave their cells three copies of each chromosome instead of the usual two. This imbalance prevents seeds and pollen from developing normally, rendering the mutant plants sterile. And that is why some scientists believe the world’s most popular fruit could be doomed. It lacks the genetic diversity to fight off pests and diseases that are invading the banana plantations of Central America and the small-holdings of Africa and Asia alike.